Noroff VGS i Kristiansand

Det som tidligere het Noroff videregående skole i Kristiansand har nå blitt en del av Akademiet – den største private skolen i Norge. Akademiet har flere videregående skoler rundt omkring i landet, men det er Kristiansand, Oslo, Fredrikstad og Stavanger som er de mest populære skolene. Her er det viktig å poengtere at private videregående skoler i Norge følger den samme skolereformen fra 2006 som alle andre skoler i landet. Skolereformen, bedre kjent som Kunnskapsløftet, hadde som formål å oppdatere pensum, samtidig som skolene ble nødt til å utvikle kompetanse hos studentene fra tidlig av. Det er nettopp dette Noroff VGS i Kristiansand har gjort i alle år. Vi har fokusert på elevene og gjort vårt ytterste for at hver eneste av dem føler seg verdsatt og inkludert. På den andre siden har vi lært bort respekt og ansvar – det er veldig viktig at elevene forstår hva ordet «frihet» innebærer når man er på vei inn i voksenlivet.

Om Noroff VGS i Kristiansand

Først og fremst må vi nevne beliggenheten til denne private videregående skolen i Norges sørligste storby. Noroff VGS befinner seg nemlig på den idylliske Elvegata, på kanten av Kvadraturen i Kristiansand. Herfra får man en flott utsikt mot elven Otra, og det er like lett å komme seg frem fra alle kanter av byen takket være den gjennomtenkte, moderne offentlige transporten. Fokuset ligger på tverrfaglig samarbeid og et moderne, faglig miljø som gjør utdanningen både spennende og lærerik. Her finner du litt under ett hundre elever, både fra Kristiansand og andre deler av landet – og takket være det solide utvalget av studentboliger, er det rimelig enkelt å flytte til byen for å studere på den videregående skolen. Som alltid hva gjelder videregående skoler fra Noroff / Akademiet, er det mediefag som står i sentrum for privatskolen. På toppen av dette tilbyr Noroff VGS i Kristiansand også idrettsfag, men de fleste søker seg til nettopp medier og kommunikasjon. Her får man alt utstyr av skolen, inkludert splitter nye bærbare datamaskiner fra Apple, samt iPad der det behøves. Selv om staten dekker 85% av kostnadene, blir elevene (eller deres foreldre) nødt til å dekke de resterende 15%. Kostnadene betales på månedlig basis, og etter tre års studier får man beholde sin Mac som man har jobbet med gjennom utdanningen. Altså går man ikke bare ut av Noroff VGS i Kristiansand med en faglig kompetanse og en solid portefølje, men også med utstyret som kreves for å sette i gang med en strålende karriere.

Fokus på mennesket

Alle mennesker er individer, og alle har sine egne tanker, følelser og drømmer. Noroff VGS i Kristiansand har elevene i sentrum, og streber etter å skape en perfekt atmosfære for læring og utvikling. Her legger man til rette for utviklingen av elevene ved hjelp av både profesjonelle lærere med forskjellige bakgrunner og toppmoderne utstyr. Vi nevnte allerede at alle elever får en Mac eller en iPad, men det er også viktig å fortelle at man har et stort utvalg av utstyr til utlån dersom det blir behov for det. Det er slik man får prøvd seg frem, slik man finner ut av hva nøyaktig man ønsker å gjøre etter avsluttet skolegang. Tverrfaglig samarbeid er også viktig, og det samme kan sies om den selvstendige utviklingen som alle Noroff-skoler fokuserer på. Man gir elevene akkurat nok frihet til å ta de valgene som de selv mener er viktige, samtidig som man vurderer prestasjonene og viljestyrken til hver enkelt student. Noroff VGS i Kristiansand byr dessuten på en rekke spennende begivenheter i løpet av året, inkludert konserter, utflukter og reiser. Personlig vekst står i sentrum på Noroff-skolene, og gjennom et utfyllende arbeid med hver enkelt elev når man stadig nye høyder i pensum.

Privacy Policy