Noroff VGS i Fredrikstad

Fredrikstad er den største byen i Østfold, og byr på en romantisk atmosfære du neppe vil finne andre steder på Østlandet. Fredrikstad kalles ofte for «Norges første renessanseby», siden et stort område i sentrum ble skapt etter et forhåndsbestemt mønster. Nesten ett hundre tusen mennesker bor i byen, og langt flere kommer innom Fredrikstad hvert år for å fordype seg i den norske historien som er å finne overalt her. Fredrikstad ble grunnlagt allerede i det 16. århundret, etter at svenskene brente ned den mye eldre byen Sarpsborg. Den eldste delen av Fredrikstad er fortsatt i praktfull stand – Gamlebyen er derfor en favoritt blant lokalbefolkningen når de vil glemme seg bort fra sivilisasjonen og kjenne duften av Norge slik landet en gang var. Gamlebyen ligger fint til rett ved Glomma, og regnes til å være Nordens best bevarte festningsby. Det var nettopp her svenskene så seg nødt til å skrive under på den såkalte Mossekonvensjonen – avtalen som ga Norge uavhengighet i 1814.

Akademiet i Fredrikstad

Vår videregående skole ligger så sentralt i Fredrikstad som overhodet mulig – så fort du kommer ut av togstasjonen kan du bokstavelig talt kaste en stein helt frem til skolens inngangsdør. Ikke det at du må gjøre dette, selvsagt. Rektor Østbyes gate 2 er adressen, der det flotte, toetasjes mursteinsbygget med fire meter høye tak spaner ut over sentrum. Skolen ser kanskje veldig stor ut, men her studerer i underkant av ett hundre elever i et dynamisk og inkluderende miljø. Som alltid fokuserer Akademiet på toleranse, elevmedvirkning og åpne, sosiale studier med høy trivsel. Samtidig satser man høyt på nytenkende, innovative teknologier og et gjennomtrengende fellesskap der alle elever og lærere føler seg som en stor, akademisk slekt. Slikt blir det hyggelig stemning av, og det er nettopp derfor videregående skoler fra Akademiet er så populære her i landet. Visste du forresten at Akademiets videregående skole i Drammen er Norges suverent beste i sin klasse, ifølge Utdanningsdirektoratet?

Noroff – Akademiet

Det er i bunn og grunn Noroff som skapte nettverket av private videregående skoler rundt omkring i landet, og det er denne populariteten Akademiet har bygd på etter å ha overtatt driften. Fredrikstad videregående skole gir alle elever følelsen av trygghet, tilhørighet og samhold – slik får de utrettet alt de ønsker uten sosialt press, og utvikler sine talenter til det fulle. Akademiet Fredrikstad har kun én studieretning, og det er media og kommunikasjon. Alle lærerne her har profesjonell bakgrunn og vet nøyaktig hvordan man får elevene til å føle seg inkludert og verdsatt.

Moderne utstyr, lys fremtid

Den største fordelen med Noroff / Akademiet Fredrikstad er tilgangen på det mest moderne utstyret man kan kjøpe for penger. Legg merke til at staten dekker 85% av driftskostnadene, dermed sitter man igjen med kun 15% som må dekkes av selve elevene. Dette blir til rundt 1500 kr i måneden per elev. Til gjengjeld får alle på denne videregående skolen sin egen Macbook-maskin med en full Adobe-pakke, perfekt egnet for grafisk design og lignende. Samtidig kan man låne alt fra 3D-printere og videoutstyr til droner, fotokameraer og et ordentlig TV-studio. Slik kan man prøve seg frem og utforske de ulike mulighetene som medier og kommunikasjon gir deg med tanke på arbeid mens man fortsatt studerer. Perfekt for deg som har interesse for design, TV, reklame og lignende, men er usikker på nøyaktig hvilken spesialitet du ønsker å utvikle. Kom gjerne innom når Noroff VGS i Fredrikstad holder Åpent hus, så kan du se selv hvor lykkelige og positive elevene er – slikt ser man sjeldent på vanlige, offentlige skoler. Kanskje er det den magiske atmosfæren i Fredrikstad som hjelper til?

Privacy Policy