Om lærerne ved Noroff VGS i Oslo

Moderne samfunn, utdaterte skoler

Hver gang man hopper inn i debatten om hvorvidt private skoler her i Norge skal få fortsette sin utvikling, får man høre at alle må ha samme utgangspunkt og like vilkår. At alle må få samme muligheter til å oppfylle sine drømmer. Dette kalles i bunn og grunn for kognitiv dissonans, for det er uten tvil privatskolene som dyrker individet. Det er privatskolene som står imot den utdaterte indoktrineringen man kaller skolesystemet. Selvsagt er norske offentlige skoler fortsatt på et mye høyere nivå enn store deler av verden ellers, men i det 21. århundret kan det være på tide med en global gjennomgang av utdanningen vi tilbyr ungene våre. Det er på tide å bruke mindre på krig og mer på skolesystemet. Utdanning er selve nøkkelen til fremtiden, om menneskeheten skal komme seg ut av den onde sirkelen der krig og sult har blitt en del av hverdagen.

Uvurderlig kostnad

Legg merke til at privatskoler i Norge får 85% i støtte av staten, altså dekker elevene (deres foreldre) kun de resterende 15% av kostnadene. Vi snakker om 1000-1500 kroner i måneden, en ganske ubetydelig sum når det er snakk om utdanning. Til gjengjeld får man kunnskap som virkelig sitter, fordi man kommer til den selv. Til gjengjeld får man moderne utstyr som gjør undervisningen både interessant og interaktiv. Man får lærere som er uthvilte og energiske. Man får en mentor som hjelper deg med å finne din plass i utdanningssystemet. Man får mer frihet og respekt. Man får en Macbook, til og med. Hadde man tilbudt alt dette på offentlige skoler til en snau tusenlapp i måneden, hadde de fleste foreldre takket ja. Hvis en tusenlapp er alt som skal til for å gi unge mennesker fremtiden de fortjener, så virker ikke denne summen så høy lenger.

Privatskoler har ikke bedre råd kun fordi det koster penger å være elev. Det er også snakk om smartere pengebruk, smartere investeringer og smartere valg. Man minimerer byråkratiet, fjerner unødvendige utgifter og satser alt på selve opplæringen. Lærerne får bedre betalt og bruker mindre tid på papirarbeid, noe som gir dem en overflod av energi og mer livsglede. Elevene får moderne utstyr og føler derfor ikke at de «kaster bort tiden» på å sitte i klasserommet. Med alt dette på plass ser man den menneskelige rikdommen ose frem. Man ser individet reise seg, utvikle seg på akkurat den måten som passer best. Potensialet får vokse, i stedet for å bli sperret av byråkratiske, konservative vegger. Velkommen til Noroff / Akademiet videregående skole i Oslo.

Oslos beste?

Når du begynner å studere på Akademiet VGS Oslo, som tidligere het Noroff, får du se den kjente mentorordningen skolen virkelig kan skryte av. Her får du en egen mentor som viser deg veien til bedre selvdisiplin, slik at du kan håndtere friheten som privatskolen gir deg. Frihet kommer med et ansvar, og det er viktig å respektere mulighetene som dukker opp. Alt tilrettelegges for deg. Sammen med mentoren finner dere frem til måter å bruke alle dine styrker, samtidig som dere utvikler svakhetene i et passende tempo. Det er morsomt å utvikle seg, spesielt når man ser at alle andre elever dyrket det samme, gode miljøet. Skolen blir til et sted man går med glede – dette gjelder faktisk både lærerne og elevene. Lærere med profesjonell bakgrunn, nesten som i universitetene og høyskolene. Lærere som bryr seg, som forstår hvordan du som individ ønsker å se din egen utvikling. Noroff satte i gang en liten revolusjon i Norge, og vi håper at denne vil fortsette i all tid fremover – slik vil staten før eller siden forstå hva en liten tusenlapp kan gi. Kom gjerne innom når det er Åpent hus og bli kjent med lærerne på egen hånd, så vil de gi deg en omvisning rundt i det moderne bygget, samt gi et innblikk i hvordan skolegangen faktisk bør se ut.

Privacy Policy