Noroff VGS i Stavanger

Stavanger er Norges raskest voksende by, og er allerede nå den fjerde største bykommunen i landet. Samtidig er det her man finner den største befolkningstettheten i Norge. Det er flere grunner til dette, men den største er selvsagt oljen. Stavanger er Norges oljehovedstad, og det er herfra de fleste oljearbeiderne setter ut mot Nordsjøen for å bringe opp det svarte gullet. Stavanger er en spennende by med mange interessante strøk og bydeler – dessuten er omtrent hver tiende innbygger student, altså vil man straks legge merke til en spesiell atmosfære i byen. Studentene strømmer hit fra hele landet, og det er selvfølgelig utdanning innen olje som virkelig trekker til seg unge mennesker. Like sør for selve Stavanger finner man også Sandnes, en annen storby med nesten ett hundre tusen innbyggere. Sammen med Stavanger, Sola og Randaberg utgjør dette Stavangerregionen med en samlet befolkning på nesten en halv million mennesker. Det er her i Sandnes man finner Noroff videregående skole, nå om dagen kjent som Akademiet Sandnes.

Akademiet Sandnes

Det flotte, moderne bygget bærer et tradisjonelt preg, det ble faktisk grunnlagt så sent som i 2005 i Stavanger, men flyttet til Sandnes to år etter. Denne videregående skolen befinner seg nå midt i Sandnes sentrum, kun et steinkast fra den sentrale tog- og busstasjonen. Nesten tre hundre elever studerer fast på Noroff / Akademiet videregående skole, til tross for at dette er en privatskole med månedlige avgifter. Gjennom en årrekke har denne fabelaktige skolen i Stavanger/Sandnes scoret høyt på de fleste nasjonale tester, og regnes derfor til å være den klart beste i Rogaland – i tillegg til å være blant de tolv beste i Norge. Som ellers hva gjelder Noroff VGS, er det studieretningen medier og kommunikasjon som gjelder her. Utdanningsprogrammet gir elevene god erfaring innen design, TV/radio og reklame, og takket være det moderne utstyret som finnes tilgjengelig her kommer elevene ut av skolen stappfulle med kunnskap.

Moderne skole for moderne elever

Så fort du går inn den store, brede døren til Akademiet Sandnes, vil du straks forstå hvorfor denne videregående skolen regnes til å være blant de mest moderne i landet. Her finner du det siste innen såkalte undervisningsverktøy, blant annet smarte tavler og Mac-maskiner som gis ut til alle elever. Så lenge man fullfører utdanningen over tre år her, får man faktisk beholde datamaskinen og annet arbeidsverktøy. Slik kommer man inn på arbeidsmarkedet i toppform, og kan se frem til en spennende karriere innen akkurat det man ønsker å drive med. Det gjennomtenkte designet og de fine fargene hjelper med å bygge et sosialt, positivt miljø for alle som kaller dette for «sin» skole.

Studieretninger

Som sagt er det medier og kommunikasjon som gjelder på Noroff / Akademiet videregående skole i Sandnes, men du finner også IKT-servicefag, studiespesialisering og påbygging til generell studiekompetanse på menyen. Dermed kan elevene velge akkurat det som passer dem best, og fokusere på kunnskapen som gis ut innenfor de fire veggene av klasserommene. De to førstnevnte er mest etterspurt for øyeblikket – det er stor trengsel for grafiske designere, dataeksperter, programmerere og reklamefolk både i Norge og ellers i verden, derfor kan man se frem til en nærmest garantert jobb så fort utdanningen er bestått. En annen spesiell ting med Noroff VGS i Sandnes er den tette kontakten med det lokale næringslivet. Slik får man gitt elevene et godt innsyn i hvordan ting faktisk fungerer der ute i den «voksne verden», slik at de får oppleve hvor relevant kunnskapen de får fra skolen er. Dermed får man en større forståelse for utdanningen, og lærer seg å ta ting på alvor tidlig i studiene.

Privacy Policy